Social

Un bărbat din Ucraina a încercat să intre pe teritoriul RM cu un permis fals, pe care l-a cumpărat cu 200 de euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Reni au semnalat lipsa elementelor de protecție asupra unui permis de conducere care ar fi fost eliberat de către autoritățile din Ucraina, transmite Telegraph.md

Incidentul a fost consemnat în seara zilei de ieri, 31 mai curent, pe sensul de intrare în țară.

La linia de control s-a apropiat un mijlocul de transport marca DAF, la volanul căruia se afla un cetățean al Ucrainei, originar din Cernăuți, în vârstă de 42 de ani. Printre documentele prezentate se afla și permisul de conducere, la care polițiștii de frontieră au identificat semne de falsificare.

Audiat, bărbatul a recunoscut faptul că actul respectiv nu corespunde celui autentic pentru că l-a obținut prin intermediul unui necunoscut în timp ce se afla în Polonia, contra sumei de 200 de euro. Mai mult, că permisul de conducere urma să-l folosească doar pe teritoriul țărilor europene, iar pentru că uitase documentul valabil acasă l-a prezentat pe cel falsificat, sperând că îi va reuși trecerea frontierei fără a fi depistată ilegalitatea.

Persoana și-a continuat drumul, după ce la volanul mijlocului de transport s-a urcat un prieten. Actul a fost ridicat pentru a fi transmis spre expertiză. Cazul este cercetat de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești-1, șoferul riscă dosar penal pentru deținerea și folosirea actelor oficiale falsificate.

Citește și: Contrabandă cu furtunuri antiincendiare. Lotul impunător a fost introdus ilegal în țară

loading...

Comments are closed.