Un cetățean al Ucrainei a fost prins la Sculeni cu permis de conducere fals: Riscă amendă sau chiar închisoare

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au documentat un cetățean al Ucrainei care deținea acte cu indici de falsificare. Cazul a fost consemnat ieri, 3 aprilie 2024, la punctul de trecere a frontierei Sculeni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

La punctul de trecere a frontierei Sculeni, în direcția ieșirii din Republica Moldova, s-a prezentat un cetățean al Ucrainei în vârstă de 37 de ani în calitate de șofer, care a prezentat pentru facilitarea trecerii frontierei pachetul de acte necesare, printre care și permisul de conducere.

În timpul controlului în linia a doua, în portofelul său personal, polițiștii de frontieră împreună cu Frontex au descoperit încă un permis de conducere pe numele său, pretins a fi emis de statul Ucrainean, cu semne evidente de falsificare.
În timpul audierilor, persoana în cauză a declarat că a frecventat cursurile de conducere în Ucraina, unde și-a obținut documentul respectiv. Despre faptul că acesta este fals, nu cunoaște.

Conform procedurilor legale, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei în laboratorul criminalistic al IGPF. Cercetările pe caz continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Reamintim că în conformitate cu prevederile Codului Penal al Republicii Moldova, deținerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale false se pedepseşte cu amendă în mărime pînă la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share