Un cetățean din Ucraina a fost prins cu permis de conducere fals. L-ar fi cumpărat cu 300 dolari, cu ajutorul fratelui său

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest efectuează cercetări în privința unui cetățean al Ucrainei care deținea acte falsificate asupra sa.

Cazul a fost consemnat astăzi, 10 aprilie 2024, în punctul de trecere a frontierei Sculeni.

La pista de control, pe direcția ieșire din Republica Moldova, s-a prezentat un cetățean ucrainean, în vârstă de 27 de ani, în calitate de pasager la un mijloc de transport care se deplasa spre Iași. Prezentând tot pachetul de documente, polițiștii de frontieră au solicitat și alte acte de identitate, acesta a prezentat un permis de conducere pe numele său, care prezenta semne rezonabile de falsificare.

În urma audierii, persoana în cauză a recunoscut că permisul de conducere a fost obținut cu ajutorul fratelui său, contra unei sume de 300 de dolari americani, în anul precedent, când se afla în Germania. Acesta avea deja un permis de conducere autentic, însă, dat fiind faptul că acesta expirase a cerut ajutorul fratelui său, care se afla în Ucraina, pentru a-i furniza un permis nou.

După aproximativ o lună de zile, fratele i-a trimis permisul nou în Germania, folosind o rută alternativă.

Conform procedurilor documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei în laboratorul criminalistic al IGPF. Cercetările pe caz continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share