Un copil de 12 ani salvat de la înec dintr-un lac din Capitală

Salvatorii IGSU, Copil scos din lac
 

Salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au salvat de la înec un minor de 12 ani. Cazul a avut loc în după amiaza zilei de 30 ianuarie pe malul lacului de pe adresa bulevardul Dacia 50/8, informează NOI.md.

Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 14.25. Potrivit datelor IGSU, un copil a informat serviciile de urgență despre prietenul său, care a decis să încerce gheața, dar s-a prăbușit și a început să se înece.

La fața locului au intervenit două echipaje de salvatori, care au reușit să scoată minorul din apă. Angajații IGSU au acordat copilului primul ajutor medical, iar la sosirea echipajului SAMU în comun cu medicii au efectuat manevrele de resuscitare, după ce copilul a dat semne de viață și a fost preluat de urgență la Institutul Mamei și Copilului, pentru ulterioare îngrijiri medicale.

În acest context IGSU, atenționează repetat populația despre riscul aflării minorilor în preajma bazinelor acvatice fără monitorizarea maturilor. Gheața fragilă prezintă un pericol pentru viață și sănătate în special cînd temperaturile aerului oscilează între minus și plus.

Este strict interzisă aflarea pe gheață, dacă stratul nu depășește 8-10 centimetri. În situații de risc oamenii sînt rugați să apeleze de urgență serviciul 112.

Citește și: Detalii despre cutremurul resimțit și în Republica Moldova: Magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter

Total
0
Shares
Total
0
Share