Alte știri

Un copil de zece ani a aflat la spital că mai are doar 24 de ore de trăit. Cum a reușit să supraviețuiască

Pinterest LinkedIn Tumblr

O fată de zece ani a primit o veste cutremurătoare atunci când a ajuns de urgență la spital: medicii i-au descoperit o tumoare pre creier și i-au spus că mai are doar 24 de ore de trăit.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În timp ce era la școală, fetei i s-a făcut rău. Hollie Hartley suferea de amențeli, grețuri iar obiectele le vedea dublu, astfel că familia a dus-o de urgență la spital. După mai multe teste, medicii și-au dat seama că avea o tumoare pre creier.

Cu atât mai grav a fost însă că stadiul afecțiunii era avanasat iar prognosticul a fost nemilos: i-au mai dat doar o zi și o noapte de trăit.

Copila de zece ani a luptat însă pentru viața ei și a reușit să depășească intervalul de timp fatidic, iar când starea sa a devenit stabilă, a fost operată de urgență, relatează publicația The Mirror.

Hollie, care locuiește în estul Londrei, suferea de o boală rară, au spus medicii familiei.

Charlie, fratele în vârstă de 18 ani al lui Hollie, a povestit cum au decurs lucrurile în acea zi. „Nu voia să se ridice din pat să meargă la școală, și am crezut că vrea să chiulească. Nici nu a ajuns bine acolo, când am primit un telefon să o luăam acasă, pentru că avea vederea încețoșată” a povestit el.

La spital, starea ei a fost evaluată timp de șase ore, pentru ca apoi medicii să dea familiei cumplita veste: mai avea doar 24 de ore de trăit.

„Sora mea ne întreba dacă va muri și dacă se va ma trezi – a fost sfâșietor. Dar încercam să fim încrezători de dragul ei” a mai relatat Charlie.

Fotografii cu Hollie, AICI.

Hollie a supraviețuit celor 24 de ore și a fost transferată la Great Ormond Street Hospital din Londra, unde chirurgii au îndepărtat cu succes tumoarea.

O săptămână mai târziu, medicii au evaluat-o din nou și au descoperit că Hollie avea neurofibromatoză – o afecțiune rară a pielii care duce la formarea de tumori pe țesuturile nervoase.

Boala se manifestă prin mai multe pete de piele cafenie sau maro deschis și apoi tumori pe sau sub piele și poate provoca, de asemenea, mărirea și deformarea și o curbură a coloanei vertebrale.

Ocazional se dezvoltă tumori în creier pe nervii cranieni sau pe măduva spinării.

Hollie va avea boala pentru tot restul vieții, revenind la spital la fiecare trei luni pentru o scanare RMN, până la 16 ani.

„Acum își dă seama prin ce trece.Vrea să se asigure că toată lumea este în regulă și își ascunde durerea. Este foarte greu să vezi asta” a mai spus Charlie.

Nu există nici un remediu pentru tipul de neurofibromatoză, cunoscut sub numele de NF1, pe care Hollie îl are, așa că, medicii vor încerca să controleze simptomele prin chimioterapie și chirurgie.

„Încercăm doar să-i oferim lui Hollie ce e mai bun posibil și să îi ușurăm viața pe măsură ce trece cu această boală oribilă”, a adăugat Charlie.

Charlie a lansat o pagină GoFundMe pentru a ajuta la strângerea de bani pentru tratamentulsorei sale și, în cele din urmă, pentru o excursie la Disneyland.

loading...

Comments are closed.