Alte știri

Un deputat PAS a propus ca în școli să fie hrăniți doar copiii din familiile social-vulnerabile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații PAS susțin că statul nu trebuie să asigure alimentația gratuită în școală pentru copiii care nu sunt din familii socialmente vulnerabile. Despre aceasta a vorbit președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, deputatul PAS Dan Perciun, în timpul dezbaterilor proiectului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor care prevede extinderea alimentației gratuite în școală și pentru elevii din clasele a V-IX-a, relatează primul.md.

Perciun a declarat că aceste costurile ar fi foarte mari pentru stat, de aceea în școli trebuie hrăniți gratuit doar copiii din familiile nevoiașe.

”Poate ar fi cazul să mergem pe abordarea în care copiii din familiile social vulnerabile să-i asigurăm, dar pentru toți eu cred că costurile vor fi foarte mari și nu-mi pare o măsură echitabilă”, a spus deputatul PAS.

Unul din autorii proiectului, deputatul BCS Alla Darovannaia, a declarat că inițiativa prevede alimentarea a 136 de mii de elevi din contul statului. Potrivit parlamentarului, propunerea este benefică mai ales și în contextul pandemiei COVID-19, când elevilor nu le este permis să iasă din curtea școlii.

”Propunem ca toți copiii din clasele I-IX să fie alimentați din contul statului. Nu sunt mari costurile, dar cred că copiii sunt mulțumiți de alimentația pe care o au”, a declarat deputatul.
Comisia a avizat pozitiv inițiativa BCS cu condiția să fie și avizul pozitiv al Guvernului Gavrilița.

loading...

Comments are closed.