Alte știri

Un deputat PPDA susține că ar fi putut cere excluderea lui Vladislav GRIBINCEA din cursa pentru funcția de judecător al CEDO

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul PPDA Dinu Plîngău, membru al Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la CEDO, susține că ar fi putut cere excluderea lui Vladislav GRIBINCEA din cursa pentru funcția de judecător al CEDO, informează Telegraph.md, cu referire la răspunsul deputatului.

Citește și: DOC // Ala Nemerenco recunoaște că diploma de master i-a fost oferită. Legal, actul este fals

Întrebat dacă a primit sarcina să-l susțină pe candidatul GRIBINCEA în acest concurs oficial și important, Plîngău a declarat: ”Dacă s-ar fi adresat cineva cu asemenea sugestii, aș fi solicitat imediat să fie scos din concurs candidatura și ar fi scandal mare. Comisia este compusă din 18 membri, cel mai bun lucru pe care îl pot face este să asigur transparență maximă la tot procesul”.

Menționăm că Vladislav GRIBINCEA este un apropiat al Maiei Sandu, inclusiv a participat la protestele organizate în favoarea PAS.

În 2019, Gribincea a fost numit de Maia Sandu în componența Comisiei de concurs pentru selectarea candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Guvernului Republicii Moldova. În același, acesta a candidat pentru funcția de Procuror General al Republicii Moldova, bucurându-se atunci de susținerea deplină din partea PAS și a Maiei Sandu.

La concursul pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la CEDO s-au înscris 13 candidați:
1. Vitalie Gamurari;
2. Alexandru Prisac;
3. Roman Zadoinov;
4. Ion Cojocari;
5. Marin Gurnin;
6. Lilian Moraru;
7. Lialian Apostol;
8. Vladislav Gribincea;
9. Vladimir Grosu;
10. Victor Burac;
11. Gheorghe Mîtu;
12. Eșanu Nicolae;
13. Scobioala Diana.

Ședința de selectare a fost convocată pentru data de 21 ianuarie, ora 15.00.

loading...

Comments are closed.