Un deputat socialist declară că echipa Maiei Sandu care a fost implicată în furtul miliardului participă acum la formarea guvernului Gavrilița

 

Echipa Maiei Sandu a fost implicată în furtul miliardului, susține deputatul socialist Grigore Novac, transmite Telegraph.md

Socialistul pornește de la faptul că Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko a menționat că “în formarea noului guvern participă cei care sunt implicați în furtul miliardului“, declarație, în care, conform lui Novac, este nevoie de adăugat niște precizări.

Și anume faptul că, de facto, Michalko se referă la echipa Maiei Sandu, “care a fost parte a “povestei de succes a Uniunii Europene” în perioada când a fost furat un miliard de dolari din trei bănci moldovenești și care acum participă la formarea Guvernului Gavrilița

Mai mult de atât, Novac specifică că personal Maia Sandu a votat pentru acordarea mai multor miliarde de lei garanție de stat pentru băncile devalizate, datorie pusă pe umerii cetățenilor Republicii Moldova. A recunoscut acest vot pentru miliardele oferite garanții de stat chiar actualul președinte.

“Povestea de succes a UE”, care i-a furat pe moldoveni de un miliard de dolari. Ne-a amintit de acest lucru chiar Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, care a afirmat aseară că “în formarea noului guvern participă cei care sunt implicați în furtul miliardului”.

Totuși, această afirmație ar necesita niște precizări din partea Excelenței Sale, Peter Michalko. El se referă la echipa Maiei Sandu, care a fost parte a “povestei de succes a Uniunii Europene” în perioada când a fost furat un miliard de dolari din trei bănci moldovenești și care acum participă la formarea Guvernului Gavrilița? Vom aminti că miliardul a fost furat în 2014-2015, cu implicarea directă a celor care erau la guvernare în țara pe care Uniunea Europeană o numea “povestea de succes a UE”. Maia Sandu a făcut parte din guvernele din perioada când se fura miliardul.

Personal Maia Sandu a votat pentru acordarea mai multor miliarde de lei garanție de stat pentru băncile devalizate, datorie pusă pe umerii cetățenilor Republicii Moldova. A recunoscut acest vot pentru miliardele oferite garanții de stat chiar Maia Sandu. Prin urmare, cetățenii țării noastre și-ar dori ca Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko să fie mai explicit în afirmațiile despre сei care sunt implicați în furtul miliardului. Și dacă tot a decis să se implice activ în politica internă a Republicii Moldova, să o facă echidistant și să dea toate numele, fără omisiuni ca în proverbul: “e nemernic(ă), dar e nemernicul(a) nostru(a)”.” scrie Grigore Novac, într-o postare pe Facebook.

Citește și: PDM și PAS, lideri la cheltuitul banilor statului pentru întreținerea partidelor

Total
0
Shares
Total
0
Share