Politică

Un deputat va sesiza Procuratura Generală referitor la imaginile video cu întâlnirea de la benzinărie a vice-procurorului general, Popov cu judecătorul CC, Boris Lupașcu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldova se transformă într-un stat dictatorial, în care serviciile speciale filează oponenții politici ai Maiei Sandu, dar și pe demnitari publici incomozi. De această părere este deputatul socialist, Grigore Novac, transmite Telegraph.md

Demnitarul afirmă că prin decizia de ieri a Curții Constituționale, astăzi s-au văzut primele „roade” ale faptului că Serviciul de Informație și Securitate a rămas în subordinea Maiei Sandu. Și anume confirmarea neoficială a informațiilor că imaginile video cu întâlnirea vice-procurorului general, Ruslan Popov și Boris Lupașcu, recent numit judecător la CC, au fost preluate de la benzinăria, unde cei doi s-au văzut de către SIS.

„Este clar scopul lansării în spațiul public a acestor imagini, de la o întâlnire întîmplătoare la o stație PECO. Însă vrem să aflăm rolul SIS în filajul unui judecător al Curții Constituționale și a procurorului general-adjunct.

Mai știm că acest filaj a fost făcut la indicația Maiei Sandu, căreia se subordonează direct SIS. Ulterior, imaginile ridicate de această instituție au ajuns la o redacție media pro-prezidențială, ceea ce doar confirmă faptul că serviciile secrete moldovenești sunt folosite de Maia Sandu în lupta politică.” a scris Novac.

Astfel, în contextul celor expuse mai sus, parlamentarul și-a anunțat intenția de a sesiza Procuratura Generală pentru investigarea legalității acțiunilor celor de la SIS și anume despre motivul ridicării imaginilor video de la camerele de supraveghere din benzinărie.

„Atragem atenție și la întreaga comunitate publică asupra pericolului transformării statului în unul dictatorial, în care Maia Sandu folosește serviciile speciale pentru a urmări persoanele, care au altă viziune politică decît a sa.” a conchis Grigore Novac.

Citește și: NEWS ALERT // Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi susține că este URMĂRIT la comanda unor politicieni

loading...

Comments are closed.