Un europarlamentar polonez bate ultimul cui în sicriul fundației Open Dialog: “Vom boicota toate evenimentele și inițiativele acestora!”

ludmila kozlovska, lobby pas, maia sandu bruxelles, nastase bruxelles, alexandru machedon, natalia morari, ludmila kozlovska, agenti servicii secrete ruse, agenti fsb moldova

Anna Fotyga, deputatul european, care a participat alături de Maia Sandu la conferința organizată la Parlamentul European de Fundația Open Dialog, s-a dezis la scurt timp de ONG-ul condus de Ludmila Kozlovska.

La câteva luni de la evenimentul din 2017, Anna Fotyga, președintele Subcomitetului de securitate și apărare din Parlamentul European, a difuzat cu o declarație, în care anunță că va boicota orice evenimente și inițiative ale Fundației Open Dialog, scrie Timpul.

Reacția a venit după ce președintele fundației, Bartosz Kramek, soțul Ludmilei Kozlovska, a publicat manifestul în care chema la destabilizarea situației din Polonia.

Europarlamentarul polonez a calificat acest îndemn drept scandalos și a anunțat că nu mai vrea să audă de organizația condusă de Kozlovska și soțul ei.

Din cauza conținutului, scopului și formei acestui manifest abominabil, vă rog să acceptați asigurarea mea că toate evenimentele și inițiativele în care va fi implicată Fundația Open Dialog, fie și tangențial, vor fi boicotate de mine. Voi încuraja, de asemenea, reprezentanții altor grupuri politice, precum și ai partenerilor internaționali, să facă același lucru”, a afirmat Fotyga.

Decizia nu a fost pe placul Ludmilei Kozlovska. Aceasta s-a plâns că Fotyga nu doar o boicotează, dar a promis că va bloca orice inițiativă a Open Dialog în Parlamentul European, ”în pofida cooperării anterioare, inclusiv elaborării unor inițiative valoroase”.

Amintim că fundația condusă de Kozlovska a plătit biletele și cazare la Bruxelles pentru binomul Sandu/Năstase. Acest lucru a fost confirmat de către jurnalista Natalia Morari, care a fost și ea la Bruxelles pe banii de la Open Dialog. Deși inițial a negat totul, Maia Sandu a fost nevoită să recunoască faptul că a beneficiat de finanțări de la Kozlovska.

În iulie, directorul Fundației Open Dialog, Ludmila Kozlovska, a fost expulzată din Polonia pentru relații cu serviciile speciale rusești și are interdicție de intrare în spațiul Schengen. În Moldova, o comisie parlamentară de anchetă investighează imixtiunea fundației și a Ludmilei Kozlovska în procesele politice din țara noastră și finanțarea ilegală a unor partide.

Menționăm că portalul de știri Radio Europa Liberă a publicat o știre ce conținea declarațiile eurodeputatului Fotyga în privința ONG-urilor care fac partizanat și spionaj în folosul Kremlinului, dar au omis să menționeze că eurodeputatul polonez a pomenit despre Fundația condusă de Ludmila Kozlovksa, Open Dialog.

Total
0
Shares
Total
0
Share