Alte știri

ULTIMA ORĂ // Un fost democrat scapă de urmărirea penală în dosarul concesionării Aeroportului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Vladimir Cebotari a fost scos de sub urmărire penală în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), acțiunile de urmărire penală pe acest caz continuând în privința altor 5 persoane fizice și una juridică.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Amintim că, urmărirea penală în privința lui Vladimir Cebotari a fost inițiată pe 19 septembrie 2019, după ce Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității, deputatul fiind învinuit de abuz de serviciu la preluarea controlului asupra activelor AIC.

Examinând probatoriul administrat în cursul urmăririi penale, Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că, în calitate de membru al Comisiei de concurs cu privire la concesionarea AIC, Vladimir Cebotari a acționat în limitele atribuțiilor legal acordate, prin urmare, fapta acestuia nu întrunește elementele infracțiunii imputate.

Potrivit legislației Republicii Moldova, concluziile despre vinovăția persoanei de săvârșirea infracțiunii nu pot fi întemeiate pe presupuneri, toate dubiile în probarea învinuirii care nu pot fi înlăturate se interpretează în favoarea bănuitului, învinuitului, inculpatului.

Decizia Procuraturii este pasibilă a fi contestată în modul stabilit de lege.

loading...

Comments are closed.