Alte știri

Un grup de lucru, creat de Ministerul Agriculturii, inspectează întreprinderile silvice din țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Grupul de lucru creat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) continuă inspectarea întreprinderilor silvice din țară, în contextul în care la adresa ministerului au parvenit mai multe sesizări cu referire la tăierile ilegale din mai multe ocoale silvice, relatează Telegraph.md

Scopul este de a evalua și a observa dacă masa lemnoasă autorizată corespunde celei recoltate și dacă nu sunt comise încălcări. În cazul în care vor fi depistate surplusuri de masă lemnoasă, administratorii entităților silvice vor fi sancționați disciplinar, în conformitate cu legislația, în vigoare.

Astăzi, Secretarul de Stat, Maxim POPOV, împreună cu membrii grupului de lucru, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Agenției Moldsilva, ofițerii Centrului Național Anticorupție și ai Serviciului Informații și Securitate, au efectuat o vizită la Ocolul Silvic Vatici din cadrul Întreprinderii Silvice Orhei.

La prima etapă, oficialii au verificat actele de recepție a materialului lemnos, actele primare, iar ulterior, vor fi inspectate parcelele pentru a compara datele și a face constatări.

„Condițiile climaterice nu ne permite lucrul în teren, la o primă etapă verificăm actele primare și de recepție a materialului lemnos, ulterior, vom compara cu rezultatele calculelor pe cioate de copaci.  În cel mai scurt timp posibil revenim în respectivele parcele pentru verificarea propriu zisă. Acțiuni de verificare vor continua  pe parcursul lunilor mai și iunie pentru o ulterioară fundamentare a unei decizii privind reorganizarea Agenției Moldsilva”, a menționat Secretarul de Stat.

Se menționează că  în rezultatul verificărilor în Rezervația Naturală Codrii, s-a constatat un volum de masă lemnoasă calculat ca fiind recoltat în surplus. În context, Inspectoratul pentru Protecția Mediului a aplicat o amenda de 7000 lei pentru întocmirea incorectă a materialelor primare privind efectuarea tăierilor în cadrul RN Codrii, precum și a fost depusă o sesizare la Procuratura Generală.

Citește și: Primarul capitalei declară că nu va permite majorarea taxei la călătoria cu microbuzele

loading...

Comments are closed.