Un miliard de lei pentru infrastructură. Igor Dodon anunță lansarea noului proiect “Drumuri pentru toți”

Președintele RM, Igor Dodon, fiind invitat la emisiunea Moldova în Direct, la postul Moldova 1 a făcut mai multe declarații pe marginea a diverse subiecte, printre care și infrastructura. Astfel, șeful statului promite un miliard de lei pentru drumuri noi. 

“Vorbim de proiecte. Omul ce așteaptă? Drumuri mai bune. Vrea să fie infrastructura ce ține de apă și canalizare, pentru că este o problemă. Omul vrea iluminare, gunoiștele în sate. Noi ne-am propus să mergem pe aceste obiective.”, afirmă șeful de stat.

Conform lui Igor Dodon, pentru infrastructură va fi alocat un miliard de lei, în cadrul noului proiect “Drumuri pentru toți”.

“Ce ține de drumuri. Chiar azi am avut o ședință.  Mergem cu o totul altă abordare, astăzi s-a discutat. Punem un anumit coeficient și mergem cu un miliard de lei, pentru noul program, haideți să-l numim, “Drumuri pentru toți”.”, spune președintele.

Plus la asta, Igor Dodon vrea ca banii alocați să fie alocați uniform pentru toate localitățile, astfel ca fiecare primărie să primească cel puțin un milion de lei pentru infrastructură, indiferent de culoarea primarilor din localități.

“…pentru că fiecare localitate din Republica Moldova va fi inclusă în acest program, indiferent de culoarea primarilor. Și mininum care va primi cea mai mică primărie, va fi un milion de lei. Adică  mergem de la un milion, cea mai mică sumă, în sus.”, a mai adăugat șeful statului.

Citește și: Andrian Candu, într-o poză, alături de Nathaniel Rothschild. Reacția deputatului democrat

Total
0
Shares
Total
0
Share