Alte știri

Un ministru israelean ce considera COVID-19 o „pedeapsă divină” pentru homosexualitate a fost depistat cu infecție de coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Yaakov Litzman, ministrul sănătăţii din Israel, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 după ce luna trecută a spus că virusul este o „pedeapsa divină” pentru homosexualitate.

Yaakov Litzman, ministrul sănătăţii din Israel, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 după ce luna trecută a spus că virusul este o „pedeapsa divină” pentru homosexualitate.

Potrivit The Times of Israel, Litzman, în vârstă de 71 de ani, a fost acuzat că a încălcat directivele de distanţare socială impuse de propriului minister, continuând să participe la rugăciuni colective.

Pe lângă faptul că este ministrul sănătăţii din Israel, el conduce şi partidul ultra-ortodox al iudaismului din Torah, iar martorii l-au văzut rugându-se în casa unui alt membru din secta sa, dar şi într-o sinagogă din apropierea casei sale, la trei zile după ce adunările colective au fost interzise.

El şi soţia sa, Chava, au acum COVID-19. Pentru că au intrat în contac cu ei, premierul israelian Benjamin Netanyahu şi alţi alţi oficiali guvernamentali au fost nevoiţi să se auto-izoleze timp de 15 zile. Luna trecută, vorbind despre originile COVID-19, ministrul sănătăţii a declarat: „Este o pedeapsă divină împotriva homosexualităţii”.

În 2016, Yaakov Litzman a votat împotriva uniunilor civile de acelaşi sex şi a adopţiilor în familii homosexuale. Ministrul sănătăţii israelian şi-a adăugat acum numele într-o listă ridicol de lungă de oficiali care au pus criza coronavirusului pe seama comunităţii LGBT +.

Pe listă se mai află un cleric irakian, un rabin israelian, mai mulţi lideri musulmani din Ghana, un predicator evanghelic şi chiar profesorul de studii despre Biblie al lui Donald Trump.

Citește și: Amazon, dat în judecată de către o scriitoare pentru plagiat

loading...

Comments are closed.