Un nou CONFLICT între deputații din PAS și cei din Platforma DA. Perciun: “Pionii lui Plahotniuc trebuiau să părăsească blocul ACUM”

Blocul ACUM, razboi in blocul acum, Perciun îi răspunde lui Reniță, pionii lui Plahotniuc, scandal politic, scandal intre deputatii din pas si platforma da, platforma da, Dan Perciun, fractiunea PAS, fractiunea Platformei DA

Deputatul din PAS, Dan Perciun, i-a răspuns pe Facebook deputatului din fracțiunea Platforma DA, Iurie Reniță. Perciun a declarat că în blocul ACUM ar exista mai mulți “pioni ai lui Plahotniuc” care aveau misiunea să părăsească blocul doar în ultimul moment

Referitor la “cadourile de Crăciun” și insinuările unor colegi e bine de clarificat următoarele:

1. Încă înaintea alegerilor parlamentare din 2019, Plahotniuc a încercat să introducă pe listele și pe circumscriptiile blocului ACUM oameni racolați de el. Majoritatea acestor tentative au fost detectate.

2. Imediat dupa alegeri PD a creat un grup care se ocupa exclusiv de “prelucrarea” deputatilor ACUM pentru a identifica vulnerabilități ce ar permite docilizarea acestora. Aceștia erau abordati discret, prin intermediul prietenilor apropiati si foștilor colegi din organizatiile în care au activat.

3. Pentru ACUM era clar că avem printre noi jucători cu loialitate discutabilă, dar proporția era mult mai mică decât la PSRM care era penetrat în proporție de o treime din deputati.

4. Acești pioni ai lui Plahotniuc trebuiau să părăsească blocul doar în ultimul moment. Ei erau mult mai prețiosi în interiorul blocului. Atât pentru furnizarea informațiilor, cât și pentru influențarea deciziilor și încetinirea tuturor proceselor.

5. Pentru orice om cu discernamânt este evident cine a lucrat la eșecul blocului în toată această perioadă. Cel mai des astfel de persoane îmbracă haine amăgitoare. În public poartă un steag și afisează dragostea față de un ideal, dar pe ascuns fac jocurile taberei opuse.

Reacția lui Perciun vine ca urmare a unor dezvăluiri făcute de deputatul PPDA, Iurie Reniță, care a scris pe Facebook că deține o înregistrare de la Parlament din seara zilei de 7 iunie 2019, când “nume sonore” din cadrul blocului ACUM insistau să fie acceptate toate condițiile impuse de Igor Dodon.

„Înregistrare sonoră de la parlament (este incredibil cum și cine a făcut-o!) din seara zilei de 7 iunie 2019, când în cadrul blocului ACUM s-a discutat despre necesitatea acceptării “aliansului” cu socialiștii lui Dodon.

(…)Vis-à-vis de înregistrarea sonoră va asigur că sunt nume “sonore” din blocul ACUM care insistau, cu orice preț, să acceptăm toate condițiile lui Dodon pentru formarea coaliției parlamentare și a componenței guvernului, cu nume de familie concrete (încă din acea seară a fost foarte clar cine sunt, în realitate, dodonistii “noștri”).

Deputatul din fracțiunea Platforma DA a promis că la momentul potrivit va publica respectivele înregistrări.

Citește și: Maia Sandu ÎNVINUIEȘTE Platforma DA de scorul PAS: “Fără ei obțineam un rezultat mai bun la alegeri”

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share