Social

Un nou eșec al administrației orașului Bălți, a fost blocat proiectul „Un copil sănătos” propus de către Organizația PDM Bălți

Pinterest LinkedIn Tumblr

La data de 30 august 2017, Organizația municipală a PDM Bălți, a dat start unui nou proiect «Un Copil Sănătos», întru identificarea copiilor, cu vârste cuprinse între 10 – 18 ani, și a profesorilor din instituțiile de invațământ, care suferă de patologia coaloanei vertebrale.

Proiectul inițiat de către Organizația municipală a PDM Bălți „ Un copil Sănătos”, a fost respins de către Primăria mun. Bălți.
„Cu nedumerire, am primit avizul negativ a autorității publice, de a desfășura acest proiect în instituțiile de invățământ. Scopul acestuia fiind identificarea copiilor, profesorilor, care suferă de patologii ale coloanei vertebrale. Ca urmare, să beneficieze de un tratament corespunzător la unul dintre cei mai buni specialiști din acest domeniu.” reacția conducerii Organizației PDM Bălți.

Răspunsul primăriei a fost unul foarte vag și evaziv. Primăria a declarat că examinarea medicală este obligatorie, deși de fapt este obligatorie doar pentru elevii claselor I-IV și a IX-a. Profesorii sunt examinați doar de către medicul de familie în mod obligatoriu, nu și de restul specialiștilor. Deci, răspunsul negativ al administrației municipiului Bălți este o eroare neargumentată.

Aceeași părere o au și locuitorii municipiului Bălți. „Am auzit despre proiectul PDM Bălți, „Un copil sănătos”. Sunt nedumerită de decizia primăriei Bălți. Acest proiect ar fi îmbunătățit nivelul sănătății publice. Chiar nu înțeleg de ce Primăria a refuzat aprobarea acestui proiect. Copiii și părinții ar fi fost mult mai bucuroși dacă acesta ar fi fost aprobat.” a declarat Natalia Mija, profesoară de limbă română de la liceul Maxim Gorky din Bălți.

„Noi, părinții suntem mirați de faptul că un așa proiect bun nu a fost prețuit după valoarea sa de către Primăria orașului. Considerăm că acesta este unul util și foarte important pentru orașul nostru.” a declarat un părinte.

 

loading...

Write A Comment