Un permis de conducere fals a fost depistat într-un colet trimis din Moldova în Franța

Într-un colet care urma să ajungă în Franța, polițiștii de frontieră din nordul țării au depistat un permis de conducere eliberat de autoritățile din Ucraina cu indici de falsificare. Șoferul cursei Chișinău-Franța a comunicat că nu este în cunoștință de cauză despre cele depistate. Incidentul a fost consemnat ieri, 30 mai 2024.

Astfel, pe direcția ieșire din țară în punctul de trecere al frontierei Costești, în baza analizei de risc, inspectorii au supus controlului de nivelul doi un autocar de cursă, condus de un conațional de 38 de ani.

Documentat, șoferul a comunicat că coletul urma să-l transmită în țara de destinație.

Urmare a verificărilor, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere care prezenta semne clare de falsificare. Fapt confirmat și cu tehnica din dotare. Actul respectiv era emis pe numele unei cetățence din Ucraina stabilită pe teritoriul Uniunii Europene.

Conform procedurilor legale, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, conform art. 361 al.(1) și al.(2), CP a RM.

Total
0
Shares
Total
0
Share