Un pod s-a prăbușit în Baltimore după ce o navă container l-a lovit: Mai multe vehicule și persoane au căzut în apă

Un pod de mari dimensiuni din Baltimore, statul american Maryland, s-a prăbușit după ce o navă container s-a ciocnit de el marți dimineața, trimițând mai multe vehicule în apă, scrie Update24.ro

Departamentul de pompieri din Baltimore a declarat că este în cautarea a cel puțin șapte persoane despre care se crede că se află în apă, după ce o navă container sub pavilion Singapore a acroșat podul Francis Scott Key.

Compania de transport maritim Maersk a închiriat nava container în Baltimore.

Un videoclip postat pe X pare să arate nava lovind unul dintre suporturile centrale ale podului, ceea ce a făcut ca o mare parte din podul de 2,6 km lungile să cedeze, în timp ce mai multe vehicule au căzut în râul Patapsco.

Nava ar fi luat foc în timp ce o parte a podului s-a prăbușit peste ea, trimițând în aer un fum gros și negru.

Două persoane au fost salvate, una dintre ele fiind „grav” rănită și în stare critică, au declarat oficialii într-o conferință de presă marți dimineață.

Pe pod se aflau zeci de vehicule

Temperatura din râu a fost de aproximativ 8 grade Celsius la primele ore ale zilei de marți, potrivit unei geamanduri care colectează date pentru Administrația Națională pentru Oceanic și Atmosferic.

Dintr-un punct de observație de lângă intrarea în pod, rămășițele zimțate ale cadrului său de oțel erau vizibile ieșind din apă.

Apelurile la 911 au venit în jurul orei 1:30, raportând că o navă care pleca din Baltimore a lovit o coloană de pe pod, ducând la prăbușirea podului, a declarat Kevin Cartwright, directorul de comunicații al departamentului de pompieri din Baltimore.

Pe pod se aflau mai multe vehicule în acel moment, inclusiv unul de mărimea unui tractor-remorcă.

„Încercăm să salvăm și să recuperăm acești oameni”, a spus Cartwright.

El a adăugat că este prea devreme pentru a ști câte persoane au fost afectate, dar a descris colapsul ca un „eveniment în curs de dezvoltare cu victime în masă”.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share