Politică

Un politolog i-a sugerat Maiei Sandu să se mai uite în Constituție: Parlamentul este instituția cheie în actul guvernării, nu Președinția

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nu este clar de ce într-o republică parlamentară Președintele țării acționează ca într-un sistem de guvernare prezidențial. Astfel a comentat prima ședință a Parlamentului din legislatura a 11 politologul Dionis Cenușă, informează ABCNews.md

Expertul a scris pe rețelele de socializare că discuțiile din Legislativ trebuie să le poarte deputații care au primit votul de încrede al cetățenilor, dar „contrar acestui lucru, Președintele Sandu încearcă să se impună în calitate de prima vioară”.

Expertul în științe politice i-a amintit Maiei Sandu că președintele trebuie să se conducă de buchia legii, care vorbește despre separarea puterilor în stat și despre faptul că Parlamentul este instituția cheie în actul guvernării, nu Președinția.

„Atât faptul că s-a luat o pauză de trei zile, cât și faptul ca Președintele țării se impune în fața Parlamentului, ar fi taxat foarte dur de mass-media, societatea civilă și chiar de PAS, dacă ar fi fost vorba de Socialiști și liderul lor Igor Dodon”, a mai scris politologul Cenușă.

Citește și: CC anunță data și ora ședinței pentru examinarea sesizărilor, privind soarta Stadionului Republican

loading...

Comments are closed.