Social

Un primar din nordul țării a decedat din cauza COVID-19. Medicii au luptat două luni pentru a-i salva viața

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul satului Dubna, raionul Soroca, Valeriu Pruteanu, infectat cu virusul COVID-19, s-a stins din viață. Edilul era internat încă din luna mai, iar ieri, 10 iulie, din cauza complicațiilor infecției, bărbatul a decedat pe patul de spital, transmite Telegraph.md, cu referire la Jurnal.md

Într-un mesaj publicat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) se spune că edilul s-a infectat cu COVID-19 în luna mai și a fost internat la o instituție medicală din Chișinău. O perioadă îndelungată s-a aflat în secția de reanimare, infecția afectându-i întreg organismul.

În urma complicațiilor survenite din cauza coronavirusului, a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar la 10 iulie s-a stins din viață. Bărbatul avea 68 de ani.

Valeriu Pruteanu a activat mai bine de 16 ani în calitate de primar. De la alegerile din toamna anului trecut a reușit să ilumineze jumătate din străzile localității, a demarat lucrările la construcția apeductului, se mai spune în mesajul de la CALM.

„A fost unul dintre intelectualii de la țară cu o înțelepciune rar întâlnită astăzi. Era optimist, dar și cu simțul dreptății, era gata oricând să ofere un sfat sau să-și încurajeze prietenii. În urma sa a rămas îndurerată soția, cei trei copii, patru nepoți și toți cei care l-au cunoscut”, conchide mesajul.

Citește și: Procedura de admitere a fost unificată. Dosarele vor fi depuse online

loading...

Comments are closed.