Social

Un șofer din Ceadîr-Lunga a încercat să mituiască un polițit cu 1 000 de lei, dar acum nu este bucuros !

Pinterest LinkedIn Tumblr

O tentativă de mituire a unui inspector de patrulare a ajuns în vizorul ofițerilor și procurorilor anticorupție, după ce polițistul a denunțat cazul la CNA.

Potrivit omului legii, un tânăr din municipiul Ceadîr-Lunga a fost stopat pe traseu, fiind suspectat de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, produsă de substanțe stupefiante. Prin urmare, acesta ar fi trebuit să fie supus examenului medical în vederea constatării sau nu a stării de ebrietate şi naturii ei. Tânărul a refuzat, însă, să fie testat și ar fi propus și promis polițistului o recompensă de 1000 de lei pentru nedocumentarea cazului.

În scurt timp, inspectorul de patrulare a sesizat DGT Sud a CNA. Operațiunea de reținere în flagrant delict a șoferului a avut loc în comun cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, după transmiterea sub controlul CNA a 50 de euro și 200 de lei.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere activă. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la 6 ani de închisoare cu amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale.

 

loading...

Comments are closed.