Un tânăr moldovean revenit din Italia a fost depistat cu permis de conducere românesc falsificat

 

Asupra unui conațional, care revenea din Italia, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere românesc cu semne rezonabile de falsificare. Pasagerul a fost identificat în cadrul controlului în linia doua, acționându-se conform analizei de risc.

Astfel, pentru formalitățile de control al pasagerilor de la cursa aeriană „Verona – Chișinău” s-a prezentat și cetățeanul R. Moldova, în vârstă de 21 de ani. După identificarea persoanei, a fost luată decizia extinderii verificărilor asupra acesteia și a bagajului ce îi aparține. Ca rezultat, în bagajul de mână, camuflat printre lucrurile personale a fost depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile române pe numele pasagerului.

Din primele cercetări, cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au stabilit prezența indicilor de falsificare.

Confom procedurilor legale, a fost întocmit proces verbal de constatare a unei ilegalități, permisul fiind ridicat și transmis către laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertizele suplimentare. Investigațiile pe caz sunt continuate de către polițiștii de frontieră din cadrul SPF Aeroportul Internațional Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share