Un tribunal din Polonia a ordonat ca un politician aflat în greva foamei să fie hrănit forțat

Un tribunal polonez a ordonat ca un fost ministru aflat în greva foamei în închisoare să fie hrănit forţat, a declarat miercuri preşedintele Andrzej Duda, un caz care a stârnit emoţii intense pe fondul unui conflict între vechea şi noua administraţie privind statul de drept, scrie Agerpres.ro

Fostul ministru de Interne al Poloniei Mariusz Kaminski şi adjunctul său Maciej Wasik au fost reţinuţi la palatul prezidenţial din Varşovia săptămâna trecută şi trimişi la închisoare după ce au fost condamnaţi pentru abuz de putere.

Cei doi membri ai fostului guvern Lege şi Justiţie (PiS) – al cărui aliat este preşedintele Andrzej Duda – au anunţat că vor intra în greva foamei după ce au fost închişi.

Preşedintele conservator polonez Andrzej Duda a anunţat joia trecută că va lansa o procedură de graţiere celor doi deputaţi membri ai partidului din care provin, formaţiunea Lege şi Justiţie (PiS), care au fost arestaţi marţi seară de poliţie din palatul prezidenţial unde-şi găsiseră refugiu şi au fost imediat încarceraţi pentru executarea unei pedepse de doi ani de închisoare.

Acest caz este cel mai recent din disputa politică ce opune noul guvern al premierului liberal pro-european Donald Tusk şi partidul Lege şi Justiţie (PiS), care în urma alegerilor din octombrie a pierdut puterea pe care o deţinea de opt ani. Ambele tabere politice se acuză reciproc de încălcarea statului de drept, justiţia şi presa fiind principalele lor teme de confruntare.

Total
0
Shares
Total
0
Share