Un ucrainean ce conducea un camion cu marfă a fost prins cu certificat fals la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Criva efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie ucraineană care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de competență profesională fals.

În data de 11 martie a.c., în jurul orei 12:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Criva, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un cetățean ucrainean, în vârstă de 42 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-un camion și o remorcă, vehiculele fiind înmatriculate în Ucraina.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat, pe lângă documentele de identitate și un certificat de competență profesională pentru transportul internațional de mărfuri, cu însemnele autorităţilor din Ucraina, eliberat în luna august a anului 2021.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de competență prezentat la control, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.
În timpul audierii, bărbatul a declarat precum ca certificatul de competență a fost primit de la antreprenorul de la compania la care activează.

Cercetările pe cazuri continuă în vederea elucidării circumstanțelor, iar documentul falsificate a fost transmis în laboratorul criminalistic al Poliției de Frontieră pentru efectuarea expertizei.

 

Total
0
Shares
 
Total
0
Share