Lifestyle

Un voluntar din programul de testare a vaccinului AstraZeneca a murit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile braziliene au anunțat ieri că un voluntar din programul de testare al vaccinului dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford a murit, scrie Reuters. Potrivit Bloomberg, care citează un apropiat al studiului, pacientul nu ar fi primit serul.

Potrivit presei braziliene, este vorba de un tânăr de 28 de ani care a decedat în urma complicațiilor COVID-19.

Tânărul din Brazilia, voluntar în programul de testare a vaccinului, nu primise serul, ci o doza placebo, transmite Bloomberg. Agenția americană de știri citează un apropiat al studiului, care a dorit să-și păstreze anonimatul pentru că informația nu este încă publică.

Reprezentanții companiei AstraZeneca au refuzat să comenteze cazul, invocând confidențialitatea datelor personale și regulile studiilor de testare.

După confirmarea decesului voluntarului, reprezentanții Anvisa, autoritatea sanitară din Brazilia, a anunţat că studiile vaccinului anti-COVID-19 AstraZeneca vor continua.

Studiul AstraZeneca pentru vaccinul Oxford a fost întrerupt în SUA, după ce un pacient din Marea Britanie s-a îmbolnăvit de mielită transversă.

Guvernul federal din Brazilia are planuri de a cumpăra vaccinul din Marea Britanie și de a-l produce la centrul său de cercetare biomedicală FioCruz din Rio de Janeiro. Pe de altă parte, un vaccin concurent de la Sinovac SVA.O din China este testat la centrul de cercetare al statului Butantan din Sao Paulo.

Peste 154.000 de oameni au murit din cauza COVID-19 în Brazilia, fiind a doua cea mai afectată ţară, după Statele Unite. De asemenea, au fost raportate peste 5,2 milioane de cazuri de COVID-19.

Sursa: Libertatea.ro

Citește și: AstraZeneca a reluat testele clinice ale vaccinului său împotriva COVID-19

loading...

Comments are closed.