Actual

Uniunea Europeană acordă Republicii Moldova 87 milioane de euro pentru lupta cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Europeană a făcut publice mai multe detalii privind asistența acordată de UE la nivel global pentru acoperirea necesităților imediate și pentru depășirea consecințelor de lungă durată provocate de criza epidemiologică, relatează Telegraph.md.

Volumul de asistență ce va fi acordată Republicii Moldova prin programul bilateral se estimează la 87 milioane euro. Această sumă se formează din fonduri disponibile din alte programe de asistență europeană în vigoare, ce vor fi redirecționate pentru contracararea consecințelor crizei.

În context, ministrul de externe Oleg Țulea a declarat: “Apreciem foarte mult asistența oferită de UE în această perioadă dificilă, care vine să sprijine eforturile țării în contracararea crizei epidemiologice și consecințelor acesteia. În mod aparte salutăm abordarea sistemică și de durată, care prevede atît măsuri imediate pentru sistemul de sănătate și pentru susținerea păturilor vulnerabile și necesităților sociale, precum și un program amplu pentru redresarea economiei.”

Asistența menționată vine să completeze fondurile în valoare totală de 140 milioane care au fost alocate de UE tuturor țărilor din Parteneriatul Estic (PaE) din programul regional de asistență.

Amintim că, din programul regional destinat PaE, UE a alocat 30 milioane euro prin intermediul OMS pentru sistemele medicale, cca 11.3 milioane pentru susținerea păturilor vulnerabile și necesităților sociale ce vor fi valorificate prin intermediul organizațiilor societății civile și cca 100 milioane euro pentru redresarea economiei, în speciale întreprinderilor mici și mijlocii.

Citește și: De mâine, persoanele cu infecție ușoară de coronavirus vor primii tratamentul la domiciliu

loading...

Comments are closed.