Alte știri

Universitățile din țară au demarat campania de admitere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Universitățile din Republica Moldova au dat astăzi startul campaniei de admitere, pentru anul de studii 2021-2022. În acest an, Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării (MECC) a stabilit termene comune de organizare şi desfășurare a sesiunii de bază a concursului de admitere, iar dosarele de concurs vor putea fi depuse online, informează Moldpres.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În contextul măsurilor sanitare întreprinse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19, Ministerul Educației a aprobat noi prevederi la Regulamentul-cadru privind organizarea admiterii în ciclul I – studii superioare de licență pentru anul universitar 2021–2022. Conform Regulamentului, concursul de admitere în sesiunea 2021 la programele de studii superioare de licență și master, oferite de instituțiile de învățământ superior, se va desfășura în sistem mixt, cu precădere online.

“La solicitarea instituțiilor de învățământ superior, s-a stabilit termene comune de organizare şi desfășurare a sesiunii de bază a concursului de admitere la studii superioare de licență, sesiunea 2021, pentru toate universitățile, după cum urmează: 19 – 30 iulie – depunerea online a Dosarului de concurs; 3 august – anunțarea rezultatelor intermediare; 4 – 10 august – depunerea documentelor în original la instituția aleasă de către candidați, conform unui orar cu acces etapizat stabilit de instituție în diverse blocuri de studii, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19; 12 august – anunțarea rezultatelor finale”, indică MECC.

Dosarul va fi transmis către comisia de admitere utilizând diverse instrumente accesibile (Email, Viber, Skype, Messenger, WhatsApp, softuri speciale pentru admitere etc.). Pentru candidații care nu pot depune online dosarele de concurs, instituțiile de învățământ superior vor implica un număr mic de cadre universitare care vor recepționa documentele.

Instituțiile de învățământ superior pot organiza concursul de admitere la studii superioare de master, pentru anul de studii 2021-2022, concomitent cu admiterea la studii superioare de licență. Candidații la studii superioare de licență se vor putea înscrie la concursul de admitere la mai multe specialități din diverse domenii, la una sau mai multe instituții de învățământ superior, însă vor putea fi înmatriculați doar la o specialitate în cadrul unei singure instituții, unde vor depune actele în original.

În cazul neacoperirii locurilor bugetare, instituțiile de învățământ superior vor stabili sesiuni suplimentare, în perioada 13-26 august 2021.

Citește și: În Chișinău a fost suplimentat numărul de locații a târgurilor de produse agricole autohtone

loading...

Comments are closed.