Alte știri

Unul dintre judecătorii ce trebuiau să ia astăzi o decizie privind arestul lui Vlad Plahotniuc s-ar fi infectat cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un judecător al Curții de Apel Chișinău s-ar fi infectat cu nou coronavirus, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Judecătorul în cauză este membrul colegiului de magistrați ce trebuia astăzi să admită sau să respingă decizia primei instanțe privind arestul liderului ex-democrat Vlad Plahotniuc.

Socialistul Bogdan Țîrdea a declarat că Plahotniuc mai desfășoară o tentativă de a se menține în libertate și de a nu pierde procesul de judecată din New York. Potrivit deputatului, acum Plahotniuc depune eforturi, la Chișinău, de amînare la Curtea de Apel a examinării recursului privind mandatul de arest pe numele său, eliberat de prima instanță.

”Din aceste motive încearcă să dea jos Guvernul Chicu și să instaureze un alt Guvern, pentru a opri procesul penal în Moldova și decizia judecătorească de fi arestat, pentru a obține dovezi suplimentare în procesul penal care va avea loc vineri la New-York”, a spus Țîrdea.

În opinia deputatului, dacă Plahotniuc va pierde procesul la Curtea de Apel, evident că vineri el poate să piardă și procesul în SUA și ca urmare să fie extrădat în Republica Moldova.

Totodată, socialistul a amintit că Procurorul General Alexandr Stoianoglo a declarat că Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai fraudei bancare din Moldova.

Citește și: PAS le răspunde celor din PPDA, referitor la moțiunea de cenzură împotriva guvernului: Singura soluție sunt alegerile anticipate

loading...

Comments are closed.