Alte știri

PROMO-LEX: Președintele Maia Sandu se implică ILEGAL în campania electorală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru perioada 21 – 25 mai 2021, au fost raportate cel puțin 46 de activități electorale desfășurate de patru concurenți electorali: PAS (80%), BECS (11%), BERU (7%) și PPȘ (2%), informează NTV

Cele mai populare activități de promovare electorală au fost distribuirea materialelor electorale (63%) și întâlnirile cu alegătorii (28%).

Promo-Lex a menționat un caz ce poate fi calificat drept implicare a Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în campania de susținere a unui concurent electoral – PAS. Nu este precizat despre ce caz este vorba.

Anterior, Telegraph.md a scris că președintele Maia Sandu se implică ilegal în campania electorală, iar pe acest caz a sesizat CEC și Promo-Lex.

Printr-o postare pe Facebook, Maia Sandu i-a îndemnat pe cei din diaspora să se înregistreze pentru alegerile din iulie 2021, exprimându-și ”încredere în oamenii țării” și mai știe ”că pentru Moldova vin vremuri bune”.

La începutul mesajului, Sandu scrie că anume cetățenii din diasporă vor decide viitorul țării. Astfel, șeful statului i-a desconsiderat pe alegătorii din țară, dând de înțeles că moldovenii care au ales să rămână acasă nu știu cum să voteze, iar de aceștia nu depinde viitorul țării.

”Dragi cetățeni din diasporă, pe 11 iulie votul vostru va decide calea pe care va porni Republica Moldova. Privesc cu optimism în viitor. Am încredere în oamenii țării și știu că pentru Moldova vin vremuri bune”, scrie Maia Sandu.

Amintim că ”vin vremuri bune” este sloganul de campanie al PAS.

Citește și: FOTO // Un torționar din ”7 aprilie”, candidat PAS la parlamentare

loading...

Comments are closed.