Externe

Uraganul Ophelia: Avertismente de vânt puternic în Anglia, Irlanda și Scoția pentru luni și marți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ophelia, cea de-a 10-a furtună din acest sezon care se transformă în uragan în Oceanul Atlantic, este de așteptat să mențină vânturi puternice pe măsură ce se apropie de Irlanda zilele următoare, a anunțat sâmbătă Centrul național pentru uragane al Statelor Unite.

Met Office, biroul național de prognoză din Marea Britanie, a emis avertismente de vânt pentru părți din Anglia, Irlanda și Scoția pentru luni și marți, precizând că ar putea fi afectate serviciile de transport și s-ar putea produce înreruperi de electricitate, informează agenția germană de presă DPA.

Conform centrului american pentru uragane, duminică la ora 03:00 GMT, uraganul Ophelia era de categoria 3 (din 5), cu vânturi maxime susținute de 185 kilometri pe oră. Furtuna era localizată la aproape 500 de ani kilometri est de arhipelagul portughez Azore și se îndrepta spre nord-est cu 44 km/h.

Joi, când Ophelia a devenit uragan, sezonul din Atlantic a înregistrat un record cu cele mai multe furtuni consecutive care s-au transformat în uragan. Ultima dată când atât de multe furtuni din Atlantic au devenit uragane a fost în 1893.

Actualul sezon de uragane a cunoscut o serie de furtuni puternice, distructive care au făcut ravagii în Caraibe și în statele americane Texas și Florida.

 

loading...

Write A Comment