Va accepta Maia Sandu? Năstase dorește candidați APARTINICI pentru alegerile din Hîncești și cele prezidențiale

Năstase vrea candidați apartinici, Andrei Năstase insistă pe candidați apolitici, PAS, Platforma DA, candidat unic pentru alegerile prezidentiale, candidat unic pentru Hincesti, Maia Sandu va candida la alegerile prezidentiale, Maia Sandu nu cedeaza, alegeri prezidentiale 2020,

În timp ce Maia Sandu a dat de înțeles că va candida la alegerile prezidențiale din acest an, dar și la alegerile repetate de pe circumscripția 38, Hîncești, Andrei Năstase propune ca la ambele scrutine electorale să fie înaintați candidați apartinici, ce ar putea fi susținuți și de alte partide decât PAS și Platforma DA. 

„Am văzut că reprezentanții altor partide au spus că deja au candidați, că participă. Platforma DA a optat în permanență pentru consolidare forțelor pro-europene și democratice și, bineînțeles, aceste alegeri (de pe circumscripția Hîncești – n.r.) ar putea fi o repetiție față de scrutinul prezidențial, acolo unde cu toții am putea decide cu privire la un candidat comun, apolitic sau apartinic, pentru că miza este înțeleasă de toți. Am putea să facem acest exercițiu dacă va exista voință politică din partea tuturor”, a declarat Năstase după ședința Biroului Politic Național a Platformei DA, desfășurată vineri, 10 decembrie.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a amintit că el încă din anul 2016 a propus înaintarea unui candidat comun, unic, capabil să-l învingă pe Igor Dodon. Propunerea lui Năstase a fost însă respinsă de Maia Sandu care a insistat să fie dânsa candidatul unic al partidelor PAS și PPDA, dar și candidatul sprijinit de societatea civilă. Cu toată această susținere însă, Maia Sandu a pierdut în fața lui Dodon.

Andrei Năstase propune ca pentru alegerile prezidențiale din acest an să fie identificat și înaintat un singur candidat, apartinic, susținut de marea majoritate a societății, deoarece nu se poate face uniate doar în interesul unui partid.

„Platforma DA este pregătită pentru a participa la alegerile prezidențiale cu un candidat propriu, dar în condițiile în care alte forțe vor accepta suntem dispuși pentru a discuta despre o candidatură comună apartinică, deoarece nu putem face unitate în interesul unui partid. Putem face unitate pentru interes național. Înțelegem foarte bine că Dodon este susținut de forțe din afara țării, de un capital financiar enorm, venit de prin Bahamas și alte părți ale lumii. Am văzut cum a procedat la alegerile din 2016 și la alegerile municipale din 2019, unde au fost cheltuite vagoane de dolari”, a mai spus Andrei Năstase.

De cealaltă parte, Maia Sandu a declarat în cadrul mai multor interviuri și emisiuni că echipa PAS din Hîncești dorește ca dânsa să candideze la alegerile repetate pentru a putea reveni în Parlament. La fel, Maia Sandu a dat de înțeles că va candida la alegerile prezidențiale, deoarece întrunește toate calitățile necesare pentru a fi președinte de țară.

Telegraph.md amintește că la Hîncești vor avea loc pe data de 15 martie curent alegeri parlamentare noi, după ce fostul deputat PDM, Alexandru Botnari, și-a depus mandatul pentru a reveni în fotoliul de Primar.

Citește și: După ce Năstase a anunțat că blocul ACUM nu mai exista, Maia Sandu admite negocieri cu PDM

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share