Va candida sau nu la alegerile prezidențiale din Ucraina? Răspunsul lui Zelenski

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că nu va merge pentru un al doilea mandat după terminarea războiului, scrie Digi24.ro

Însă, dacă vor avea loc alegeri în timpul războiului, el va candida la președinție. Acest lucru este raportat de RBC-Ucraina cu referire la declarațiile șeful statului într-un interviu acordat Digi24.

“Dacă războiul ar continua – da, dacă războiul s-ar încheia – nu. Nu pot fugi în timpul războiului”, – a răspuns Vladimir Zelenski. În același timp, el nu a numit data exactă a sfârșitului războiului, dar a subliniat că Ucraina se află “în ultima etapă”.

“Cred că ne aflăm în ultima parte. Avem multe temeri, bani, arme, dar ne aflăm în ultima parte, cea mai grea”, – a spus Zelenski.

Anterior, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, a declarat că Constituția nu interzice organizarea de alegeri în timpul războiului. O astfel de interdicție este cuprinsă în legea ucraineană “Cu privire la regimul juridic al legii marțiale”.

Cele mai apropiate alegeri care vor avea loc în Ucraina sînt alegerile parlamentare. Acestea sînt programate pentru 29 octombrie 2023, dar o astfel de posibilitate este interzisă prin lege în condiții de război.

De asemenea, în 2024, Ucraina ar trebui să organizeze alegeri prezidențiale. Acestea sînt programate pentru sfârșitul lunii martie.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share