Vaccinul împotriva COVID-19 de la Novavax poate ajunge din urmă Pfizer, Moderna, în această toamnă

Vaccinul actualizat împotriva COVID, de la compania Novavax, apare la aproape trei săptămâni după ce noile versiuni de la Pfizer și Moderna au ajuns la americani. Dar analiștii nu sunt îngrijorați de această întârziere.

Americanii pot pune în sfârșit mâna pe Novavax, cel mai nou vaccin Covid , după ce autoritățile de reglementare din SUA au dat undă verde, săptămâna aceasta.

Sosirea vaccinului nou vine la aproape trei săptămâni după noile versiuni de la Pfizer si Moderna. Peste 4 milioane de pacienți americani și -au suflecat mânecile, pentru a se vaccina, în luna septembrie.

Dar analiștii de pe Wall Street nu sunt îngrijorați de această întârziere. Ei spun că Novavax pare bine poziționat pentru a ajunge din urmă și a concura în această toamnă cu celelalte companii de pe piața vaccinurilor Covid-19 din SUA.

În special după ce problemele logistice au împiedicat lansarea celorlalte vaccinuri. Şi mai există şi o etichetă de la Food and Drug Administration, care permite o accesibilitate pe scară largă la vaccinul Novavax, printre alți factori.

„Nu sunt cu adevărat îngrijorat de cronologia sau decalajul față de celelalte vaccinuri”, a declarat analistul B. Riley, de la Securities Mayank Mamtani, pentru CNBC.

El a adăugat că autoritățile de reglementare au aprobat noua lansare de la Novavax doar puțin mai târziu decât estimase compania, adică la sfârșitul celui de-al treilea trimestru.

Aceasta este o veste bună pentru Novavax, care lucrează pentru a-și consolida poziția financiară, după ce a generat îndoieli, cu privire la capacitatea sa de a rămâne în afaceri, la începutul anului.

Compania de biotehnologie se bazează pe vânzările vaccinului său actualizat la Covid-19 – singurul său produs disponibil comercial – și pe un impuls amplu de reducere a costurilor, pentru a o ajuta să rămână pe linia de plutire.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share