Alte știri

Vaccinul Pfizer a fost autorizat în SUA pentru copiii cu vârsta peste 12 ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autorizarea vaccinului împotriva COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech a fost extinsă la adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani în Statele Unite. Anunțul a fost făcut de Agenția americană pentru Medicamente, informează Agerpres.ro

Acesta este „un pas important în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Acțiunea noastră de astăzi permite protejarea unei populații mai tinere împotriva COVID-19”, a spus Janet Woodcock, șeful interimar al FDA.

Vaccinul era autorizat până acum în urgență pentru persoanele cu vârsta de 16 ani și peste. Pe viitor, poate fi administrat mai multor milioane de adolescenți, în două doze care conțin aceeași concentrație ca vaccinul pentru adulți.

„Părinții și tutorii pot fi siguri că Agenția a efectuat o analiză riguroasă și detaliată a tuturor datelor disponibile”, a spus Woodcock.

Canada a devenit miercuri prima țară care a autorizat vaccinul pentru această grupă de vârstă. De asemenea, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) studiază în prezent extinderea vaccinului Pfizer pentru adolescenți.

Săptămâna trecută, președintele american Joe Biden a subliniat rolul crucial al vaccinării tinerilor pentru continuarea campaniei de imunizare din SUA.

„Vom fi gata să acționăm imediat”, a spus el.

Circa 20 000 de farmacii vor fi astfel în măsură să poată vaccina adolescenții în zilele următoare, iar doze vor fi trimise ulterior pediatrilor, a precizat liderul de la Casa Albă.

În prezent sunt autorizate alte două vaccinuri în Statele Unite, cele de la Moderna și Johnson & Johnson, ambele cu începere de la 18 ani.

Citește și: VIDEO // Atac armat la o școală din Rusia: Un atacator a fost arestat şi al doilea a fost ucis de echipele de intervenţie

loading...

Comments are closed.