Economic

Val de SCUMPIREA carburanților. Ce prețuri au afișat stațiile PECO

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai multe staţii PECO au afişat în dimineaţa zilei de vineri, 17 ianuarie, preţuri noi pentru carburanți. Experţii economici spun că majorările au fost condiţionate de creşterea accizelor şi evoluţiile de pe pieţele internaţionale, comunică MOLDPRES.

De astăzi, în mai multe benzinării din ţară, preţul la pompă pentru cel mai cumpărat tip de benzină (A-95) este de 19,20 lei cu 55 de bani mai mult decât anterior, iar un litru de motorină costă 17,05 lei, cu 65 de bani mai scump.

Cele mai consistente majorări petroliştii le-au făcut la gazul lichefiat. Astfel, la unele benzinării acesta a ajuns să coste 11,05 lei în loc de 9,98 lei cât era anterior.

Potrivit ultimelor modificări ale legislaţiei, ANRE nu se implică la calcularea preţului la combustibil. Acesta este calculat şi modificat de petrolişti reieșind din consumurile și cheltuielile aferente comercializării produselor respective, în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile, incluzând o rată de rentabilitate anuală care nu va depăși 10%.

În ultimii ani, prețurile plafon la benzină și motorină erau stabilite de ANRE o dată la două săptămâni.

Citește și: Programului național “Femei în Afaceri”. Circa 100 de femei din Moldova beneficiază de finanțe nerambursabile din partea UE

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.