Alte știri

Vameşi olandezi au confiscat sandvişuri de la pasageri sosiţi cu un feribot din Regatul Unit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenţi vamali olandezi au fost filmaţi în timp ce confiscau sandvişuri şi alte produse alimentare de la pasagerii unui feribot care venea din Regatul Unit, invocând noile reguli intrate în vigoare după Brexit, a relatat luni publicaţia canadiană La Presse, transmite Telegraph.md, cu referire la Agerpres.ro

Agenţi în uniforme uşor identificabile şi purtând măşti opreau şoferi ai maşinilor şi tirurilor în debarcaderul portului Hoek van Holland, în apropiere de Rotterdam, potrivit imaginilor filmate de televiziunea publică olandeză Avrotos.

„Bine aţi venit în Brexit, domnule… îmi pare rău”, poate fi auzit un agent care confiscă un sandviş ambalat într-o folie alimentară de la un şofer polonez stupefiat, potrivit canalului de televiziune menţionat.

Şoferul îi propune cu o voce rugătoare agentului vamal să doar reţină carnea şi să-i lase pâinea. „Nu, totul va fi confiscat”, îi răspunde vameşul.

Produsele pe bază de peşte ale altui şofer sunt de asemenea confiscate.

Şoferii de vehicule venind din Regatul Unit au fost totuşi avertizaţi: guvernul britanic enumerase în decembrie sandvişurile cu şuncă şi brânză printre produsele care nu vor putea fi aduse pe continent după ieşirea Regatului Unit, începând cu 1 ianuarie, din piaţa unică europeană şi din uniunea vamală.

Noile reglementări post-Brexit specifică faptul că introducerea pe teritoriul UE a produselor alimentare conţinând carne sau produse lactate, chiar şi pentru consum personal, este interzisă.

Această reglementare este destinată să împiedice sosirea pe continent a unor produse alimentare care ar putea răspândi boli, conform televiziunii olandeze.

Noile reglementări post-Brexit au afectat în special lanţul de magazine britanic Marks and Spencer, care,după Brexit, nu mai poate oferi spre vânzare sandvişuri şi popularele sale salate în spaţiile sale comerciale din Franţa.

Citește și: Alexei Navalnîi spune că regimul Putin încearcă din nou să îl încarcereze

loading...

Comments are closed.