Vasile Năstase acuză ONU de nonintervenție în cazurile de incendii masive

Vasile Năstase, PPDA, Năstase, Deputat, acuză ONU, Incendiile din Australia

Deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, critică modul în care se intervine, de fiecare dată, în incendiile de pădure de proporții, ce afectează, pe termen lung, întreaga planetă. Acesta se întreabă. într-o postare pe facebook, de ce organizațiile internaționale nu au creat până acum o structură care să intervină în astfel de situații de urgență, relatează Unimedia.

„Arde Australia, arde un capăt de Planetă! Suntem vinovați. Pentru că nu ne pasă, pentru că nu gândim la ce va fi mâine, ce va fi peste câțiva ani. Nu ne pasă dacă copiii noștri vor mai putea respira, vor avea cu ce respira după dezastrul și barbaria pe care le comitem”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Vasile Năstase, nu ezită să dea vina și pe ONU că nu intervin în asemenea situații, acuzându-i indirect de indiferență.

În naivitatea mea, mă întreb de ce până acum ONU sau alte entități suprastatale nu au propus constituirea unei Structuri de Intervenție Rapidă pentru lichidarea unor incendiu de asemenea proporții? O sută de avioane antiincendiu americane, o sută rusești, o sută chinezești, și tot așa ar putea constitui o forță care să oprească dezastrul, dacă nu există înțelegerea și conștienizarea prevenirii unor asemenea cataclisme?!”, a menționat Vasile Năstase.

Incendiile uriașe din Australia continuă să facă ravagii, iar ploile din ultimele 24 de ore sunt prea mici pentru a stinge flăcările. Pompierii cer demisia premierului și acuză Guvernul că nu a avut, din septembrie și până acum, nicio strategie coerentă pentru a pune capăt dezastrului.

Citește și: VIDEO // Reacția pompierilor australieni când a început ploaia

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share