Veaceslav Platon a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în Federația Rusă

Veaceslav Platon a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în Rusia. Decizia a fost luată de instanța de la Moscova, scrie N4

Potrivit unui comunicat al Procuraturii ruse, Platon a fost recunoscut vinovat în dosarul Laundromat, când din Federația Rusă au fost scoase, ilegal, 126 de miliarde de ruble.

„Instanța a constatat că în iunie 2013 la Moscova și Chișinău, Veaceslav Platon, împreună cu Vladimir Plahotniuc și Alexander Korkin, au creat o comunitate criminală cu scopul de a retrage ilegal fonduri în valută străină din Federația Rusă.

Din iunie 2013 până în mai 2014, membrii comunității criminale au efectuat tranzacții valutare pentru a transfera fonduri în valută străină din conturile corespondente ale mai multor organizații de credit rusești ai căror șefi făceau parte din comunitatea criminală în conturile bancare ale unui nerezident – SA Moldindconbank. În același timp, organizațiilor de credit rusești cu atribuțiile unui agent de control valutar li s-au furnizat documente care conțin informații evident false despre motivele, scopurile și scopul transferurilor. Valoarea totală a tranzacțiilor a depășit 126 miliarde de ruble.

Dosarul a fost judecat în lipsă.

Instanța l-a găsit vinovat pe Platon pentru infracțiunile incriminate și l-a condamnat la 20 de ani de închisoare cu amendă de 2,5 milioane de ruble”, se arată în comunicatul Procuraturii.

Total
0
Shares
Total
0
Share