Politică

Veaceslav Platon afirmă că în anchetarea dosarelor lui Plahotniuc există presiune și sabotaj

Pinterest LinkedIn Tumblr

Omul de afaceri Veaceslav Platon susține că este martorul principal pe marginea celor trei dosare penale care au fost intentate pe numele fostului lider democrat Vladimir Plahotnic.

Acesta susține că, pe parcursul anchetării, Ilan Șor și fostul lider PDM au încercat să mituiască mai multe persoane, să aplice amenințări, tentative de influențare a martorilor și distrugere a materialelor de anchetă, notează IPN.

„Există o împotrivire nebună. Nu vă imaginați prin ce au trecut acei procurori, conducerea procuraturii generale. Există presiune, sabotaj, să vă povestesc în condiții obișnuite nu mă veți crede”, a menționat Veaceslav Platon în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Deși nu a semnat o declarație prin care acesta nu ar avea dreptul să divulge informații din dosarele lui Vladimir Plahotniuc, Veaceslav Platon afirmă că este „legat” și nu poate să facă mai multe dezvăluiri pentru a nu periclita bunul mers al anchetei.

Cât despre faptul că este unul dintre martorii principali în cazul celor trei dosare intentate pe numele lui Vlad Plahotniuc, Veaceslav Platon susține că a fost interogat timp de zece ore.

„Am fost interogat de două ori a câte cinci ore. M-a interogat procurorul general, un adjunct al procurorului general, trei procurori de la Procuratura Anticorupție și doi reprezentanți de la CNA. Iată așa o echipă. Am oferit informații desfășurate despre schemele legate de furtul miliardului, cum a fost realizat furtul, cum a fost camuflat totul și ce urme au lăsat”, a adăugat Platon.

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat la data de 18 mai că dosarul în privința cetățeanului Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate și în acest sens va fi inițiată procedura de revizuire a sentinței. Totodată, el a declarat că unul dintre principalii beneficiari ai „furtului miliardului” este Vladimir Plahotniuc.

Citește și: Noul pachet anticriză, anunțat de Igor Dodon, va motiva angajatorii să nu renunțe la afaceri și să continue să-și plătească muncitorii

loading...

Comments are closed.