Economic

Veste bună pentru agricultori: Guvernul va compensa 30% din valoarea accizei la motorină

Pinterest LinkedIn Tumblr

Veste bună pentru agricultori! Guvernul Republicii Moldova a extins aria de aplicare a mai multor subvenții care prevăd acțiuni ce vor fi implementate pentru a ajuta agricultorii în contextul crizei. Anunțul a fost făcut de premiera Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe susținute miercuri, 30 martie, informează TV8.md

„Ca răspuns la consultări, Guvernul va compensa 30% din valoarea accizei la motorina utilizată în agricultură, va asigura agricultorii cu mijloace circulante de care au nevoie pentru a procura inputuri și vor putea fi compensate până la 200.000 de lei din rata dobânzii la creditele accesate pentru completarea mijloacelor circulante și suplimentar până la 150.000 de lei pentru creditele accesate pentru proiectele investiționale”, a declarat prim-ministra.

Întrebată dacă ar fi posibil reducerea accizelor în general, la motorină și benzină, Natalia Gavrilița a menționat că „reducerea accizei e o măsură care e posibilă acolo, unde sunt resurse și acolo, unde Guvernul i-a decizia să susțină pe toți plătitorii de acciză”.

Guvernul s-a orientat ca resursele limitate pe care le are să fie orientate spre cei care au nevoie de ajutorul statului.

Regulamentul de subvenționare va include aceste măsuri adiționale pentru anul 2022. Totodată, Gavrilița a menționat că joi, 31 martie, va fi publicată hotărârea de Guvern cu privire la aceste măsuri în fondul de subvenționare și cel mai probabil într-o săptămână, va fi și regulamentul care va specifica exact suma disponibilă pentru asemenea subvenții.

loading...

Comments are closed.