Social

Vezi cum explică INP-ul accidentul de la Peresecina, care a fost cauzat de o mașină de patrulare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu referire la imaginile video apărute pe rețelele de socializare, legate de accidentul rutier produs în localitatea Peresecina, raionul Orhei, la 22 octombrie curent, Inspectoratul Național de Patrulare vine cu o precizare în acest sens.

Inspectoratul menționează că în timp ce angajații INP erau implicați în serviciul de patrulare rutieră, cu girofarul în funcțiune, au sesizat o încălcarea RCR a unui autovehicul de marcă Toyota Avensis, imediat intervenind la stoparea și identificare șoferului.

Astfel, automobilul de serviciu a efectuat întoarcerea peste linia continuă dublă, semnalizând din timp manevra și asigurîndu-se. La rândul său, autovehiculul de marcă Toyota Corolla (de pe bordul căruia au și fost scoase imaginile) care se deplasa în spatele echipajului a oprit. Imediat, din partea dreaptă a acestuia un alt autoturism, de marcă Seat, pentru a evita impactul cu mașina din față a schimbat direcția de deplasare spre dreapta, în rezultat ciocnindu-se lateral cu un autocamion DAF, care se deplasa pe prima bandă de circulație.

Sesizând faptul producerii accidentului rutier, inspectorii au revenit la fața locului și s-au asigurat că nu sunt victime. Ulterior au solicitat intervenția grupei de documentare a accidentelor rutiere din cadrul IP Orhei. Precizăm că pe cazul dat a fost pornit un proces contravenţional, cauza producerii accidentului fiind devierea de la direcţia de deplasare de către conducătorul autoturismului Seat.

Amintim că în dimineața zilei de azi, pe rețelele de socializare au apărut imagini video în care se vede cum din cauza unui echipaj de poliție care a frânat brusc pentru a ajunge din urmă o altă mașină ce circula din direcția opusă cu regimul de viteza depășit, s-a întâmplat un accident.

 

loading...

Comments are closed.