Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Paun Rohovei, ambasador cu misiuni speciale al Ucrainei

 

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut astăzi o întrevedere de lucru cu Paun Rohovei, Ambasador cu misiuni speciale al Ucrainei, responsabil de dosarul transnistrean, care a fost însoțit de Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Discuțiile s-au pe axat pe situația regională curentă, evoluții, provocări, riscuri, necesități de asistență și oportunități, cu efectuarea unui schimb de viziuni pe marginea perspectivelor de avansare în procesul de reglementare transnistreană.

A fost reiterat sprijinul ferm al Ucrainei pentru atingerea unei reglementări pașnice și durabile a conflictului transnistrean, cu restabilirea integrității teritoriale a Moldovei, respectarea suveranității țării și a hotarelor ei recunoscute de comunitatea internațională.

S-a accentuat faptul că în noile realități și al parcursului european al ambelor țări, rolul Uniunii Europene în procesul de reglementare va deveni unul și mai important.

Oficialii au agreat și au reconfirmat necesitatea coordonării acțiunilor și a abordărilor pe diverse aspecte de interes comun, precum și a consolidării diverselor forme de interacțiune în promovarea politicilor ferme de reintegrare teritorială și sectorială în interesele cetățenilor și ale ambelor țări.

Total
0
Shares
Total
0
Share