Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu șefa Delegației Comitetului Internațional al Crucii Roșii în Republica Moldova

Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut astăzi o întrevedere cu șefa Delegației Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR) în Republica Moldova, Doris El Doueihy, cu participarea șefului Biroului politici de reintegrare, Alin Gvidiani.

Discuțiile s-au axat pe activitățile pe care le desfășoară CICR în R. Moldova, tipurile de asistență umanitară acordate, cooperarea cu instituțiile naționale și organizațiile societății civile din țara noastră, inclusiv prin intermediul sesiunilor de instruire și măsurilor de consolidare a rezilienței acestora.

Cu referire la vizitele și activitățile funcționarilor CICR în regiunea transnistreană, a fost menționată necesitatea notificării și coordonării acestora cu Biroul politici de reintegrare, inclusiv în vederea evitării aspectelor sensibile și a politizărilor excesive din partea Tiraspolului.

Vicepremierul Oleg Serebrian a exprimat mulțumiri pentru asistența tehnică și umanitară oferită de către CICR Republicii Moldova, precum și a evocat receptivitatea dezvoltării interacțiunilor în domenii de interes reciproc.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share