Politic

Vicepreședintele Parlamentului European susține introducerea în Constituția Republicii Moldova unui articol privind Integrarea Europeană!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului European, una din problemele discutate a fost legată de Republica Moldova.

În cadrul acestei ședințe, membrul grupului „Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților”, Victor Boștinaru a declarat că „Republica Moldova trebuie să introducă modificarea în Constituție, integrarea europeană ar trebui să fie o prioritate majoră. Dacă nu vom susține modificările propuse în Parlamentul Republicii Moldova riscăm să vedem un Dodon la guvernare care ar putea să îndepărteze decisiv Republica Moldova de Uniunea Europeană.”

În cadrul aceleiași ședințe, europarlamentarul Boștinaru a evidențiat că sistemul electoral mixt, a fost adoptat legal și democratic de către Parlamentul Republicii Moldova.” Este oare democratic și corect sistemul democratic adoptat în Republica Moldova? Cu siguranță că da. Pe lângă faptul că se aseamănă foarte mult cu sistemul adaptat în Germania, care de altfel funcționează de ceva vreme, acesta însumează și mai mult de 80% din recomandările Comisiei de la Veneția, consider că sistemul electoral mixt a fost adoptat după rigorile democratice” a adăugat Boștinaru.

Totodată Boștinaru s-a expus și vis-a-vis de zvonurile precum că Partidul Democrat aflat la guvernare s-ar fi alta într-o relație de colaborare cu PSRM: „Am auzit despre o presupusă complicitate între Partidul Democrat şi preşedintele prorus, Dodon. Şi vă invit să discutăm faptele.  Nu voi discuta de partea economică. Ştiţi mai bine ca mine, situaţia economică e în favoarea Republicii Moldova şi acest lucru a fost confirmat şi de FMI, şi de către Comisia Europeană. Unu, Guvernul Republicii Moldova a participat cu efective militare la manevrele organizate de NATO în Ucraina, în această vară, ca răspuns la manevrele ZAPAD 2017. Acest lucru s-a făcut cu opoziţia preşedintelui Dodon. Preşedintele Republicii Moldova, prorusul Dodon s-a opus sistematic nominalizării în două rânduri a ministrului Apărării. Guvernul Republicii Moldova a cerut trupelor ruseşti să părăsească Transnistria şi a făcut-o inclusiv de la tribuna ONU de la New York, a conchis vicepreședintele Parlamentului European, Victor Boștinaru.

loading...

Write A Comment