Actual

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, a avut o întrevedere cu Șeful Oficiului Consiliului Europei în Moldova, William Massolin

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prioritățile Legislativului în domeniul justiției și al mass-mediei au fost abordate în cadrul întrevederii dintre vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi și Șeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, William Massolin.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În debutul discuțiilor, oficialii au făcut o retrospectivă a cooperării Parlamentului Republicii Moldova cu Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) și cu Oficiul Consiliului Europei în țara noastră.

De asemenea, discuțiile au vizat domeniile de colaborare identificate ca prioritare pentru anul în curs.

Vicepreședintele Legislativului a apreciat parteneriatul solid al Republicii Moldova cu Consiliul Europei și a menționat că expertiza oferită de către organizație este indispensabilă în eforturile de avansare a reformelor interne.

”Reforma justiției și combaterea corupției de nivel înalt sunt priorități ale activității noastre. Expertiza oferită prin intermediul Grupului de lucru de nivel înalt al Consiliului Europei pentru reforma justiției a fost și rămâne în continuare esențială pentru impulsionarea și avansarea reformelor” a menționat vicepreședintele Mihail Popșoi.

La rândul său, William Massolin l-a felicitat pe Mihail Popșoi cu ocazia alegerii în calitate de vicepreședinte al APCE.

Totodată, a fost exprimată deschiderea Consiliului Europei pentru a oferi și în continuare asistență și consultanță, prin intermediul instituțiilor sale (APCE, Comisia de la Veneția, etc.), în procesul de reformare democratică, demarat de Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.