Vicepreședintele Parlamentului: ”Raportul PAS este o justificare a propriei incompetențe și neputințe”

Vlad Batrîncea, PSRM
 

Vlad Batrîcea, vicepreședintele Parlamentului și deputat PSRM, critică raportul prezentat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) cu privire la cei doi ani de guvernare. Potrivit lui Batrîcea, acest raport reprezintă o justificare a propriei incompetențe și neputințe.

Vicepreședintele Parlamentului evidențiază că în rândurile partidului aflat la putere există panică și senzația de eșec, subliniind faptul că chiar și aparenta siguranță pe care o afișează prim-ministrul nu schimbă situația.

PAS și-a reprezentat raportul pentru ultimii doi ani. Cu ce se laudă partidul de guvernământ

Batrîcea adaugă că nu există rezultate în nicio sferă de activitate sau în niciun minister în cei doi ani de guvernare ai PAS.

În contextul situației tragice actuale din țară, conducerea Republicii Moldova încearcă, potrivit lui Batrîcea, să compenseze eșecul în politica internă prin declarații zgomotoase despre sprijinul fără precedent al partenerilor externi și integrarea europeană. El atrage atenția că Moldova a mai trecut deja prin astfel de situații.

Deși partenerii din Uniunea Europeană ar putea înțelege parțial direcția în care se îndreaptă PAS, Batrîcea sugerează că înțelegerea inevitabilă vine deja.

Dinu Plîngău, Platforma DA: ”Raportul PAS este un start de campanie electorală înainte de termen, interzis de legislația electorală”

Vicepreședintele Parlamentului enumeră o serie de probleme grave cu care se confruntă Moldova, precum sărăcirea și emigrarea populației, dispariția satelor și a agriculturii, existența zonelor sărace și a satelor în sărăcie, lipsa perspectivelor pentru dezvoltarea economică și socială, probleme în domeniul educației și sănătății, precum și existența unei dictaturi a unui singur partid.

În zilele următoare, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va prezenta un raport alternativ privind activitatea actualului guvern.

Batrîcea concluzionează că Moldova are nevoie de schimbări urgente, inclusiv alegeri noi, un guvern profesionist și o putere inteligentă și responsabilă.

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului și deputat PSRM:

Raportul PAS privind cei doi ani de guvernare este o justificare a propriei incompetențe și neputințe.

În rândurile partidului aflat la putere există panică și senzația de eșec. Chiar și chipul aparent sigur al prim-ministrului nu schimbă situația.

Nu există rezultate în nicio sferă de activitate, nici în niciun minister.

Pe fondul situației tragice actuale din țară, conducerea Republicii Moldova încearcă să compenseze eșecul în politica internă prin declarații zgomotoase despre sprijinul fără precedent al partenerilor externi și integrarea europeană. Totul acesta Moldova a mai experimentat deja.

Probabil partenerii din Uniunea Europeană înțeleg doar parțial încotro îi duce PAS, deși înțelegerea inevitabilă vine deja.

Sărăcirea și emigrarea populației. Sate și agricultură în dispariție. Zone sărace și sate în sărăcie. Lipsa perspectivelor pentru dezvoltarea economiei și sectorului social. Probleme în educație și sănătate. Dictatura unui singur partid.

În zilele următoare, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va prezenta un raport alternativ privind activitatea actualei conduceri a țării.

Moldova are nevoie de schimbări urgente. Da, schimbări urgente. Alegeri noi. Un guvern profesionist. O putere inteligentă și responsabilă.

Total
0
Shares
Total
0
Share