Politic

Vicepreședintele PPDA: Chiar dacă s-au trucat sondajele, Năstase a demonstrat maturitate politică când s-a retras în favoarea Maiei Sandu!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, a ținut să amintească despre gestul lui Andrei Năstase de a se retrage din cursa prezidențială în favoarea Maiei Sandu. Chiar dacă de această Slusari s-a abținut să o critice pe lidera PAS, totuși a menționat că sondajele, care au fost impuse de Maia Sandu ca fiind singurul criteriu pentru identificarea candidatului comun, au fost trucate.

În postarea sa de pe facebook, Slusari acuză indirect PAS-ul de egoism politic, dat fiind faptul că Maia Sandu așa și nu a dat un răspuns clar celor din Platforma DA dacă vor merge sau nu într-un bloc politic la alegerile parlamentare, așa cum cere Andrei Năstase.

„Pe 4 martie Andrei Năstase şi-a dat cuvântul că va face tot posibilul ca să fie desemnat candidatul unic. Negocierele au continuat pe palierul proeuropean. Acest proces s-a tărăgănat foarte mult şi nu din vina noastră. A mers nu aşa cum am fi dorit. Guvernarea a folosit toate metodele mârşave împotriva celui mai nedorit candidat. A fost o campanie mediatică fără precedent de denigrare a lui Andrei Năstase. Au fost trucate sondajele, care, cu părere de rău, au rămas drept unicul criteriu pentru identificarea candidatului comun. Chiar şi în aceste condiţii, în sondaje, diferenţa dintre cei doi candidaţi a fost în limita marjei de eroare. Reieşind din toate cele expuse mai sus, noi nu am avut niciun motiv pentru ca să retragem candidatul nostru, cu excepţia cuvântului vociferat public. Platforma DA este un partid, care foarte mult ţine la Oameni şi la angajamentele asumate faţă de ei. Noi am venit în politică în perioada când ţara a ajuns în pragul unei catastrofe naţionale. În asemenea situaţie nu ar trebui să rămână loc pentru orgoliu şi egoism”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de facebook.

În ultima perioadă de timp a devenit o normalitate deja ca fruntașii Platformei DA să arunce săgeți în direcția Maiei Sandu. Și asta deoarece președintele PAS nu dorește să meargă într-un bloc electoral cu Platforma DA, care conform sondajelor este sub pragul electoral. Iar anti-ratingul președintelui PPDA, Andrei Năstase, care se bucură de încrederea a unui singur procent din populație, ar trage în jos și partidul Maiei Sandu.

Amintim că în timpul campaniei prezidențiale, același Alexandr Slusari încerca să-l convingă pe Năstase să nu se retragă în favoarea Maiei Sandu. Mai mult ca atât, Slusari, dar și Năstase, aveau dubii că lidera PAS ar face jocul președintelui PDM, Vlad Plahotniuc (audio).

 

loading...

Write A Comment