Alte știri

Viceprim-ministru pentru Reintegrare spune că trebuie să renunțăm la discriminarea dreptului de vot a moldovenilor din Transnistria

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari a subliniat necesitatea renunțării la abordări discriminatorii și de politizare exagerată asupra tematicii dosarului transnistrean și dreptului de vot a cetățenilor din stânga Nistrului și municipiul Bender, transmite Telegraph.md

Într-o postare pe Facebook, Cebotari subliniază că în stânga Nistrului și municipiul Bender locuiesc câteva sute de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, care dispun de aceleași drepturi ca și ceilalți cetățeni ai țării.

Totodată, Cebotari scrie că comentariile, discursurile de ură și instigare la discriminare aduc prejudicii obiectivului guvernamental de reintegrare a țării și afectează atât eforturile Chișinăului în cadrul procesului de negocieri pentru reglementarea transnistreană, cât și imaginea Republicii Moldova pe arena internațională.

”Stimați prieteni,

În contextul organizării în data de 11 iulie curent a scrutinului electoral parlamentar, în calitate de Viceprim-ministru în exercițiu pentru reintegrare, reiterez necesitatea renunțării la abordări discriminatorii și de politizare exagerată asupra tematicii dosarului transnistrean și dreptului de vot a cetățenilor din stânga Nistrului și municipiul Bender.

Reamintesc experților care se expun asupra votului cetățenilor din raioanele de Est ale țării, că în stânga Nistrului și municipiul Bender locuiesc câteva sute de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, care dispun de aceleași drepturi ca și ceilalți cetățeni ai țării.

Comentariile, discursurile de ură și instigare la discriminare aduc prejudicii obiectivului guvernamental de reintegrare a țării și afectează atât eforturile Chișinăului în cadrul procesului de negocieri pentru reglementarea transnistreană, cât și imaginea Republicii Moldova pe arena internațională.

Guvernul susține necesitatea de asigurarea egală/ neîngrădită a exercitării dreptului electoral pentru toți cetățenii Republicii Moldova indiferent de locul aflării – în țară, diasporă sau maluri ale Nistrului.

Rog să nu divizam cetățenii în buni și răi, or voința poporului constituie baza puterii de stat. Această voință se exprimă prin alegeri libere, democratice, transparente și corecte conform Constituției Republicii Moldova” scrie Olga Cebotari.

Citește și: FOTO // Igor Dodon a vizitat Mănăstirea ”Adormirea Maicii Domnului” din satul Călărășeuca, cu ocazia sărbătorii Înălțarea Domnului

loading...

Comments are closed.