Social

VIDEO: 11 moldovence dintre care 3 minore obligate să se prostitueze în Grecia. „Deserveau” sexual până la 80 de clienți pe zi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Unsprezece fete din Republica Moldova, dintre care trei minore au fost traficate în Grecia și exploatate sexual. Victimele erau impuse să deservească de la 20 la 80 de clienți pe zi. Grupul criminal internațional era compus din 14 persoane, originari din Albania, Bulgaria, Germania, Grecia, dintre care 4 cetățeni ai Republicii Moldova. Este vorba de un bărbat și trei femei, cu vârste cuprinse între 18 și 31 de ani, scrie Cotidianul.MD

Reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a făcut publice, ieri, în cadrul unei conferințe de presă comune cu reprezentanții altor autorități, detaliile unei operațiuni internaționale de anihilare a unui grup criminal organizat în Grecia.

Potrivit PCCOCS, în perioada august-septembrie 2019, oamenii legii au identificat un grup criminal internațional, care era specializat în traficul de persoane, cu scopul de a exploata sexual tinere originare din Republica Moldova pe teritoriul Greciei.

Actualmente, oamenii legii au identificat 11 victime, cu vârste cuprinse între 16 și 22 ani.

După ce erau racolate în Republica Moldova, ajunse în Grecia, acestea erau exploatate sexual-comercial în 10 case de toleranță administrate direct de membrii grupului de origine albaneză.

Victimele erau exploatate sexual în baza unui grafic în 2 schimburi.

Fiecare din fete erau impuse să deservească de la 25 la 80 de clienți pe zi. Serviciile sexuale erau acordate pentru o durată de 10 minute fiecărui beneficiar, contra sumei de 20 euro, iar din venitul obținut, fiecărei tinere exploatate îi reveneau 15 euro.

Mai mult decât atât, „angajatorii” le administrau victimelor pastile hormonale, astfel încât perioada ciclului menstrual să fie redusă, ceea ce le permitea suspecților să prelungească perioada exploatării sexuale. În urma acestui regim de exploatare, majoritatea fetelor au avut nevoie de îngrijiri medicale. După asistența medicală acordată, victimele erau determinate să presteze în continuare servicii sexuale.

În rezultatul perchezițiilor efectuate pe teritoriul Greciei, au fost reținute 15 persoane. Dintre acestea, 6 sunt în arest și acum, iar 9 au obligația de nu a părăsi localitatea.

La domiciliile traficanților și în casele de toleranță au fost depistate și ridicate 72.540 euro, dar și bunuri mobile aflate pe teritoriul Greciei: autovehicule, motociclete, cocaină, permise de ședere cu semne falsificare, cărți de identitate românești falsificate, telefoane mobile.

În cadrul percheziției efectuate la domiciliul recrutorului din Moldova, au fost depistate și ridicate arme deținute ilegal și muniții. Unuia dintre moldoveni, membru al acestei grupări, i-a fost aplicat sechestru pe 13 loturi de teren și un mijloc de transport.

Grupul a fost format din 14 membri, aceștia fiind cetățeni ai Albaniei, Bulgariei, Germaniei, Greciei. Patru dintre ei sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Este vorba de un bărbat și trei femei, cu vârste cuprinse între 28-31 de ani, toți sunt învinuiți de crearea unui grup criminal organizat, de trafic de copii și de trafic de ființe umane.

Pentru comiterea acestei infracțiuni, Codul penal al Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață.

La această etapă, trei victime au fost repatriate în Republica Moldova, cu sprijinul Organizației Internaționale pentru Migrațiune, iar celelalte tinere beneficiază de asistență specializată într-un centru de reabilitare în Atena. Acestea urmează să fie repatriate în țară.

 

loading...

Comments are closed.