(video) 3 000 000 de lei! Atât a costat bugetul de stat manifestația politică a binomului PAS cu DA!

Maia Sandu, Andrei Năstase, PAS, Platforma DA, opozitia pro-europeană, candidat unic, PAScuDA, alegeri prezidentiale, alegeri parlamentare 2018

Manifestaţiile organizate în centrul Capitalei de PAS şi PPDA îi costă pe cetățenii țării câte trei milioane de lei în fiecare zi. Cu acești bani, de exemplu, ar putea fi dublată alimentația copiilor în grădinițe, susţine premierul Pavel Filip. Potrivit lui, acțiunile celor două partide nu sunt altceva decât manifestări electorale mascate, transmite Publika.md
.

“Eu cred ca noi nu am avut proteste nici ieri, nici astăzi. Ce am avut, este o manifestaţie politică, la care au participat binomul PAS si PPDA, dar si Partidul ŞOR. Imi pare rău că aceste manifestaţii electorale s-au început prea devreme, înainte de alegerile parlamentare. Pe acestă cale vreau să mulţumesc din suflet celor care şi-au făcut datoria. Este vorba despre instituţiile de forţă care într-o situaţie, au făcut faţă provocărilor, fără a folosi mijloace speciale”, a spus Pavel Filip.

“Cu aceşti bani putem face multe lucruri pentru cetăţeni. Dacă avem vreo zece manifestaţii politice, care au fost până acum, vedeţi că cu aceşti bani putem dubla hrana pentru copii în grădiniţe, putem majora îndemnizaţiile pentru tinerii care vin să lucreze în educaţie de la 40-120 de mii de lei. Noi oricum vom face acest lucru, doar imi pare rău că aceşti bani sunt cheltuiţi pe polticienii care vor să-şi facă pe spatele cetăţenilor şi din contul banilor statului- popularitate. Acest binom PAS si PPDA şi-au dorit să blocheze finanţările ţării şi după ce au reuşit acest lucru, trec la cheltuiala banilor publici”, a declarat Pavel Filip.

Referitor la oficialii păziţi de forţele de ordine, prim-ministrul afirmă că scopul principal a fost asigurarea ordinei publice la ceremonie.

“Este un lucru normal, care se întâmplă în toată lumea. Nu au fost păziţi oficialii, dar poliţia a asigurat ordinea publică la ceremonie. Au fost nu doar oficiali, ci şi veterani, ambasadori şi asta este o obligaţiune a Guvernului: să asigure ordinea publică pentru că este partea unui proces democratic”, a declarat premierul.

Pavel Filip mai denotă faptul că oamenii care au participat ieri la manifestaţie, dezbină societatea şi seamană ură.

“Republica Moldova va deveni puternică când cetăţenii vor învăţa să fie mai buni, uniţi, vor zambi şi atunci când toţi vom merge în aceeaşi direcţie. Este o crimă mare pentru politicienii care folosesc oamenii pentru capital politic. Noi nu am avut proteste ale cetăţenilor, dar manifestaţii ale partidelor politicienilor.Şi Partidul Democrat poate face acest lucru, avem mult mai mulţi susţinători, dar vrem sa fim un partid serios cu responsabilitate pentru ţară”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

Reacția celor doi oficiali vine după ce în această dimineață, mai mulți manifestanți conduși de Maia Sandu și Andrei Năstase au încercuit monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, unde trebuia să aibă loc depuneri de flori. Printr-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției, aceştia au fost somaţi să părăsească locația și le-a fost acordat mai mult timp. Unii manifestanți, însă, au avut un comportament agresiv și au făcut gesturi obscene în adresa oamenilor legii. Printre aceștia a fost și Ilian Cașu, consilierul municipal al Capitalei din partea formațiunii “Partidul Nostru”.

Pentru că manifestanții nu s-au conformat, forțele de ordine i-au dus în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni cu Ștefan cel Mare. Astfel se procedează în toate țările civilizate când sunt organizate evenimente naționale, potrivit ambasadorului SUA la Chișinău, James Pettit.

“Auzim şi acum sunetul democrației. Este un proces normal, şi protestele separate şi acţiunile Guvernului. Cel puţin ieri am văzut că s-au permis demonstrații pașnice. Este cel mai important lucru”, a spus James Pettit, ambasadorul SUA în Republica Moldova.

Potrivit unei dispoziții a Primăriei, în acest perimetru au loc evenimente oficiale, programate cu mult timp în urmă, iar administrația publică locală poartă răspundere directă în cazul apariției unor incidente violente, dacă nu se iau măsurile legale care se impun.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share